Helgens agilitykurs

 
Nova inväntar sin tur på kursen
 
Ska skriva ner mina tankar redan nu medan hjärnan ännu går på högvarv. Helgens kurs har främst öppnat mina ögon för hur jag verkligen sätter stopp för mig och Nova genom att gå in med en kass attityd och visa henne halvdant. Måste verkligen ändra sätt att tänka på. Har man gett upp redan från början är det svårt att över huvudtaget komma någonstans. Jag måste tänka om, gå in med inställningen att det SKA gå, och går det inte, ja då får det gå nästa gång ;) Vi har lärt oss lite olika byten och tänk, och jag kommer verkligen att försöka utnyttja dessa.
 
En riktigt rolig och inspirerande kurs! Lite välförtjänt pisk har man fått, det behöver jag. Å det beställde jag till kursen ;) Nattis talade även om för mig att jag springer med för korta steg så det måste jag också tänka på, inte konstigt att man inte tycker att man kommer nånstans haha! Sen har jag nog någon form av inlärningssvårigheter, lördagen var riktigt tung! Alltså jag förstod verkligen inte vad jag gjorde och hur det skulle se ut, när jag fick se alla andra var det som att poletten trillade ner litegrann i alla fall. Väl hemma blev det youtube för hela slanten och titta på filmer för att fatta vad det var vi höll på med på kursen. Det är inte lätt att vara trög, även om jag gör rätt så måste jag nästan veta varför jag gör det, ungefär som på mattelektionerna! Kan tillägga att jag var sjukt kass på matte och fattade aldrig, även om det blev rätt. Kändes ungefär likadant igår!
 

 
 
Idag gick det bättre, måste repetera ett par gånger extra utan hund för att förstå, men som man brukar säga - Även den som går sakta kommer fram, så visst tusan gick det efter hundra repetitioner ;) Fick även höra att det var "klass 3-varning" på några grejor, så det betyder ju att vi kan i alla fall! Eller att JAG kan, jag vet ju redan att min hund kan.
 
Jag har så många tankar i hjärnan så jag inte riktigt vet hur jag ska sammanfatta allt. Men kort och gott - en superbra kurs där vi lärt oss både nya sätt att springa på, tänka på och handla på. Jag ser fram emot att få använda alla nya tänk i träningen, å så småningom även på tävlingsplan, förhoppningsvis lite peppad av Nattis som ändå har sett att jag kan, fast jag inte själv trodde det ;)
 

Såhär kan det se ut när man får lite hjälp i svängarna!