En kort skogstur

Nova har börjat bli lite bättre. Inte helt som vanligt då hon är stel och kan halta om hon legat länge. Men nu ska jag börja ge henne grönläppad mussla som Tomas rekommenderat, jag hoppas att det har positiv inverkan. Vi får se om hon kan kursa något i veckan, det är självklart viktigast att hon blir helt bra. Vi köpte nya batterier till vågen idag och ställde Nova på den och jag höll på att smälla av när den visade -4 kilo på två veckor. Vi vägde henne igen och den visade -0,5 kilo istället. Lite mer troligt, men trögt går det. Men huvudsaken är att det går neråt! Den visade även fel när jag vägde Lyra första gången så jag vet inte riktigt om den är att lita på även om den fått nya batterier..

I eftermiddags var vi ut i skogen med hundarna en sväng och släppte dom lösa då Nova är bättre. Det blev en riktigt kort stund men jag kände att dom behövde rejsa av sig efter denna lugna helg. Vill inte att Nova anstränger sig onödigt mycket men lite måste hon få springa efter att ha gått kopplad och haft tråkigt i tre dagar. Det var faktiskt första gången de fick vara lösa tillsammans när vi promenerar. Brukar annars bara ha en hund lös åt gången då Nova som sagt är väldigt hård mot andra hundar. Det funkade dock utan problem, Nova har verkligen blivit tålmodig och när Lyra är uppe i ansiktet vänder hon bort huvudet och ger henne en chans att sluta, men när Lyra fortsätter så säger hon till, men inte alls så mycket eller hårt som förr. Det känns bra att de lärt känna varandra och börjar lära sig hur den andra funkar. De kommer ha så mycket mer glädje av varandra nu när de kan leka ihop utomhus. Jag är inte längre rädd att ha hundarna tillsammans för nu vet jag hur de är när de är tillsammans. Jag har ju verkligen tagit lång tid på mig med allt men det är för att jag vill att de ska känna varandra bra och vara trygga tillsammans, för Nova har väldigt svårt att lära känna andra hundar då hon helt enkelt inte tycker om kontakt. Det ska bli riktigt kul att se när de verkligen kan sträcka ut och rusa tillsammans när Nova är helt frisk i kroppen igen, nu fick man ju dämpa dem hela tiden.

Jag har slängt ihop en hallonkladdkaka som hade fått toppbetyg, så vi får väl se hur den smakar. Vi ska fika lite framför Big Brother som verkar börja idag, för imorgon blir det att ta bort alla onyttigheter osv i några veckor framöver. I alla fall så gott det går. Imorgon är det ny vecka och jag jobbar 6 av 7 dagar. Min lediga dag är redan fullt planerad så denna vecka kommer nog bara att springa iväg. Skönt har det i alla fall varit att vara hemma i helg och verkligen inte gjort någonting. Det behövdes!