Årsresumé 2014

Jag tänkte först skriva allt månad för månad som jag brukar göra, men jag skriver ett sammansatt inlägg istället, det är lite roligare att läsa!
 
 
 
Jag skulle inte direkt säga att jag själv har utvecklats så mycket detta år. Jag har visserligen blivit ett år äldre, deklarerat och haft min första semester. Jag bestämde mig i oktober för att sluta med Gällivare Hundungdoms hemsida som jag har haft hand om i sju år, och även om det har varit roligt mestadels så är det skönt att lägga det på sidan. Jag har låtit Johanna pierca mig två gånger och suget efter fler piercingar gör att det nog blir några fler nästa år! Tatueringssuget har gjort sig påmint hela året och en idé har följt med hela tiden, men det är först nu på slutet som jag har bestämt mig för hur det ska bli. 
 
Jag och Christoffer firade sex år tillsammans och ett år som förlovade. Helt galet egentligen att vi var 16 och 17 år när vi träffades och nästa år fyller vi 23 och 24 år. Och att vi dessutom har bott hundra mil ifrån varandra de första tre åren. I år köpte vi en ny soffa, en grå jättefin dubbeldivan. Vi köpte även vår första bil ihop som jag hoppas ska ta oss många mil på både hundtävlingar och andra resor.

I november gick morfar bort efter en lång tids kamp mot cancer, då han drabbades av en dubbelsidig lunginflammation. Mitt första år utan morfar är ingenting jag ser fram emot, men hans begravning var jättefin och vi bevarar alla minnen i våra hjärtan. Och själar de dör aldrig, de säger aldrig farväl.


 
Nova har haft ett riktigt bra tävlingsår. Hon har känts fräsch och pigg, fyllt 9 år och har dessutom gått ner 5 kilo. Hon har undersökts av Tomas på Fysiopet två gånger och fått höra att hon är ovanligt fräsch för sin ras och ålder. Hon tog sin andra pinne i hoppklass 2 i juni, och nollade även ett lopp på den största tävlingen vi någonsin deltagit på - Slottshoppet i Skutskär/Gävle. Detta i 35 graders hetta! Christoffer har debuterat officiellt med Nova och även gått en handlingkurs med henne. Jag och Nova kursade för Nathalie Bourwall i år igen. Hon har även dragits med lite längre hälta två gånger under sensommaren, men vi hoppas slippa det nästa år då vi skippade en del tävlingar pga det i år. Nova avslutade året med att bli Gällivare Hundungdoms Agilityhund 2014 i large.
 

 
Detta år började jag även titta väldigt seriöst efter valp. Har letat flera år lite sporadiskt men ingenting har fallit mig i smaken tills jag såg annons på Lyra och hennes syskon. Skickade iväg ett mejl mitt i natten och ringde upp nästa morgon för att prata. En vecka senare var vi där för att välja valp. Minstingen i kullen blev våran och i april hämtade vi hem henne. Hon är den mest fantastiska hund jag har träffat och jag är övertygad om att vi passar ihop som handen i handsken. En hund helt utan rädslor, så otroligt trygg och helt outstanding helt enkelt. Vi har gått en fotgåendekurs för Cari Rörström under vintern och Lyra har visat framfötterna för mig i både agilityn och lydnaden.

Tiden sen Lyra kom till oss har tyvärr kantats med mycket besvär. Det började med en urinvägsinfektion som blev extrem och aldrig gick över. Jag förberedde mig på dödsdomen och trodde att jag skulle få ta bort min fyra månader gamla valp, men när hon sedan testades negativt för diabetes, njurfel osv så fanns hoppet där igen. Vi har även en pågående utredning då hon kliar sig enormt och kliar bort hår kring ögon och på andra delar av kroppen. Vi kör med allergifoder (hittills utan resultat) men jag kommer att göra foderbyte när det är slut för att gå vidare med saken. Lyra började även löpa i december så vi ska avvakta och se om kliandet har med hormoner att göra. Vi ser inte så dystert på situationen just nu i alla fall, vi håller hoppet uppe!


Förutom morfars bortgång så har 2014 varit ett fantastiskt år. Jag hoppas att 2015 för mycket gott med sig, mycket kommer i alla fall att hända detta år. Vi ser fram emot tävlingssäsongen!