En vecka kvar

Nu är det bara en vecka kvar till semestern. Om en vecka är jag inne på min semesters första dag och sitter hos frissan för att färga ögonbrynen och ögonfransarna. Bra start! Vi har rätt fullspäckat schema även om vi inte har spikat det helt än, vi har inte haft orken. Men snart måste vi! Hoppas även att sommaren har hittat hit tills dess.

Lyra långben har lyckats hålla sig även denna natt, fast jag vet inte om det räknas riktigt då husse varit uppe hela natten och rastat henne åtminstone en gång iaf. Däremot har det bara blivit tre pölar inomhus idag och jag kan inte minnas sist vi var nere på så få gånger! Dock har vi ju inte lagt oss ännu så vi får se om det blir fler gånger, men vi hoppas att vi kan undvika det. Hon har druckit otroligt mycket vatten idag också.



Lyra är inne i fulåldern och har redan kommit i spökåldern. Benen är långa och håret uppe på hjässan är krulligt, brukar kalla henne för afro-unge. Det syns bäst när hon blir glad och har öronen bakåt. Blir spännande att se hur pass mycket hennes blåa fläck i ögat kommer att synas ju äldre hon blir, eller om ögonen förändras något.
Och det här med spökåldern, det är inte så kul. Som tur är, så är det ganska lindrigt (just nu). Alla människor och hundar som man ser på avstånd har blivit farliga och ska skällas ut och morras åt, och att gå lös funkar inte för öronen brukar lämnas kvar hemma. Världen ska utforskas och den är ju ett roligt ställe! Själv blir jag väldigt nojig då jag inte tycker om att se rädslor hos Lyra, men jag vet att det är övergående så länge man inte gör en grej av det hela, och jag längtar tills denna period är "urvuxen".

Har redan börjat fundera på röntgen och MH, eller det har jag egentligen gjort länge. Jag hoppas innerligt att hon kommer vara fri på höfter och armbågar, fast vem gör inte det liksom. MH kommer jag att göra dels för att jag tycker att det vore kul att se hur hon reagerar, och kanske även få veta lite mer om vad man har i kopplet (fast det stämmer ju inte alltid). Sen är ju MH krav för att få tävla bruks, och det vill jag också kunna göra. Ska bli en riktigt spännande vår och sommar för oss två nästa år, då vi har mycket inplanerat. Längtar så tills vi kan ta tag i lydnadstränandet, vill dock ha lite hjälp så grunderna blir rätt. Vill spola fram tiden samtidigt som jag vill pausa. Jobbigt läge!