Fredag och ledighet

Vaknade upp en timme innan mitt alarm imorse, låg kvar och drog mig i sängen innan jag klev upp och gick ut och promenerade med hundarna. Riktigt tråkigt väder med snö och blåst, och jag kunde knappt se något för att mina glasögon var så snöade när vi kom hem igen haha. Jag har tungt med andningen nu också, som att jag är förkyld fast jag andas hur bra som helst genom näsan. Halsen känns tjock men jag har inte ont, konstig känsla och speciellt när det blir tungt att andas.

Idag är mina hundar dyra dessutom. Vi träffar i princip aldrig folk när vi är ute och går, spelar ingen roll hur fint väder det är. Ännu mer sällan träffar vi hundar, men idag, i det trista vädret fick vi fem hundmöten. Nova är inte brydd, om inte den andra hunden är bråkig, då brukar hon också skälla. Lyra har ju sedan en tid tillbaka skällt och morrat på hundar och folk, helt utan anledning egentligen. Men vi träffar många stökiga hundar och hon tror väl att det är så man ska bete sig. På håll är hon stökig, men ju närmare man kommer så börjar hon skrika och gnälla och hoppa för att hon vill fram och hälsa. Har jobbat jättemycket med detta eftersom det inte är ett beteende som jag tycker är okej, även om det inte grundar sig i något. En del möten sköter båda hundarna strålande, andra måste Lyra skälla lite. Nova har i princip slutat med det helt. Men under fyra av mötena idag skällde de andra hundarna eller gjorde utfall, medan mina gick lugnt förbi. Lyra hade jättefin ögonkontakt och gick bredvid mig. Känns som att det äntligen börjar släppa! Det är så roligt med framsteg. Förr gick Lyra knappt att bryta när hon börjat skälla.


 
Resten av dagen idag ska jag hjälpa mamma att färga håret, hälsa på mormor och äta tacos hos pappa. Men först ska jag färga ögonbrynen. Igår målade jag naglarna, något jag ofta passar på att göra när jag är långledig. De korta naglarna man har det vill säga, dom bryts av ju närmare ledigheten man kommer. Men på mitt jobb är det i princip omöjligt att ha långa naglar, de går alltid av eftersom vi inte får ha nagellack eller annat.
 
Ledighetsnaglar, svarta med silverglitter