Sista lediga dagen

Ja, sista lediga dagen innan semestern var idag. Jag känner mig fruktansvärt stressad, för ovanlighetens skull jobbar jag bara förmiddagar ons-fre och ska hinna städa hemma, packa, träna, hälsa på folk osv innan vi på fredag efter jobbet åker till Piteå för tävling under helgen. Sedan kör vi neråt i landet och är åter på hemmaplan igen den 2 augusti. Mycket som ska packas och göras, därav min stress.

Idag har vi varit en sväng till Kiruna hos veterinären med Lyra. Klådan är inte bra och nu ger jag det ingen längre tid, nu måste vi lösa det här. Väldigt skumt att hon har klåda ännu när hon ska tåla fodret och inte har någon luftburen allergi enligt sina allergitester. Nu har vi satt henne på kortison i tre veckor för att se om det blir någon skillnad. Blir hon inte klådfri är det något med fodret som inte är bra, om hon däremot blir klådfri så har hon någon luftburen allergi också och vi får göra en HESKA-screening för att reda ut vad. Hade detta varit för ett halvår sedan hade jag brutit ihop när man pratar luftburna allergier, kortison och andra dopingklassade preparat som medför ansökan om dispens osv, men nu bryr jag mig inte. Vi måste få stopp på klådan, vad vi än måste göra för att stoppa den. Och jag är helt säker på att detta kommer lösa sig i slutändan, och Lyra kommer att kunna vara den tävlingshund som jag vill att hon ska bli.

Stillbilder ur film från dagens träning:
 
 

 
Idag har vi tränat en sväng. Husse tränade med Nova men drog en vurpa över henne efter ett tag så båda två blev lite möra och avslutade träningen då. Ingen av dom gick ju sönder så på't igen om någon dag bara!
 
Lyra fick köra korta kombinationer och jäklar vad kul det var! Efter idag ser jag verkligen "ljuset i tunneln" om man syftar på en framtida karriär. Alla hinder är påbörjade och vi har kommit en bra bit, förutom på däcket. Det som är rätt intressant med Lyra är att hon oftast funkar och förstår bättre om man kedjat ihop än att träna hinder för hinder. Men det är ju absolut ingen nackdel. Kommer bli en riktigt rolig sommar, förhoppningsvis full av träning!